rowyn

rowyn

zondag 11 juli 2010

Vive la France!

Een heerlijke week gehad in de Franse Ardennen aan de rivier de Semois.
Rowyn bleek een prima reisgenoot. De honden en wij hebben genoten van wandelen en vooral lekker lui doen en spelen in de grote omheinde tuin van Le Valy Paradis 3. Vlakbij konden ze zwemmen en pootje baden in de rivier.
Op de eerste avond mocht ik gebruik maken van de behendigheidsbaan bij een ander huisje. Na een jaar niet getraind te hebben, wist Jazzy alles nog precies en Rowyn heeft kennisgemaakt met het fenomeen agility. Zoals ik al verwacht had, vond hij het erg leuk. Tussen het trainen door de eigenaresse van de huisjes een beetje behendigheid- en dogdanceles gegeven. Ze had zelf een erg leuk poedeltje van 10 maanden.
In de tuin stond een kennel, daar moesten ze voor de grap natuurlijk even in voor een foto:



Even stoppen onderweg

Karnemelk ijsjes eten in de tuin vanmiddag.

Doe wat yoghurt en/of karnemelk in een plastic bekertje. Invriezen. Bekertje onder de kraan, zodat je het ijsje eruit kunt halen. Om het moeilijker te maken voor je hond kun je het ijsje in een kong maken. Dan eerst het kleinste gaatje dichtmaken met een stukje brood oid. (Voor beide geldt: even onder de kraan door voor je het geeft, dan heb je geen risico op vastplakkende tong.)


Rowyn was geinsprireerd door de Franse keuken; hij ving krekels en at ze op!