rowyn

rowyn

maandag 22 maart 2010

Een Aussie in Sheltie-jas ?

Als hondenkenners met Rowyn kennismaken hoor ik steeds weer "wat is hij vrij, dat zie je haast nooit bij Shelties". Rowyn is inerdaad voor de duvel niet bang en vindt alles en iedereen leuk. Daarnaast is hij altijd in de weer en superslim. Hartstikke gek, zeggen wij wel eens verzuchtend tegen elkaar als Rowyn weer eens een maffe bui heeft. Zou hij stiekem een Aussie zijn, die per ongeluk in een Sheltie jas terecht is gekomen?

Vanochtend hebben we weer met vriendin en haar 5 honden + 1 pension-hond gewandeld. De pension-hond was dit keer Tara, een Ridgeback van omgeveer dezelfde leeftijd als Rowyn. Hij had het al snel gezien: dat is een leuk speelkammeraadje. Ookal is ze aardig wat groter, Rowyn is sneller en wendbaarder.
Na afloop speelden ze in huis tijdens de koffie weer verder. En ja hoor, na een hele poos was hij eindelijk gevloerd haha. Thuis heeft hij verplicht geslapen in de bench.

En opeens zag ik het: Rowyn is geen pup meer, maar een jonge Sheltie. Schrik, wat gaat de tijd snel, maar eerlijk gezegd is het ook fijn. Een pup is super leuk en schattig, maar het opvoeden ook een hele verantwoordelijkheid en veel werk. Inmiddels kunnen we zeggen dat het veelvuldig socialiseren zijn vruchten begint af te werpen en hij is zo goed als zindelijk, wat eerlijk gezegd wel heel makkelijk is.
Galen begint Rowyn steeds meer te accepteren. Sinds ongeveer een week is er de dagelijkse verplichte poetsbeurt, waarbij Rowyn stil moet blijven liggen tot Galen hem schoon genoeg vindt.
Ik zal vandaag of morgen weer eens wat nieuwe filmpjes maken. Dat word wel eens tijd!















Jazzy met haar grote vriend "De Hondenspecialist" himself














gevloerd!














spelen, spelen en nog eens spelen




































verplichte poetsbeurt door oom Galen




grote knappe vent!