rowyn

rowyn

vrijdag 14 mei 2010

HTM en Show

Vorig weekend is Rowyn meegeweest naar Kerkwijk. Zaterdagmiddag vertrokken we samen met Jazzy, vriendin Fenna, poedel Frenkey en pincher Feniks richting het zuiden. Rowyn heeft keurig rustig in de bench gezeten tijdens de reis en onderweg bij een parkeerplaats een plasje gedaan.
Na een wandeling bij een dijk, zodat de honden even konden rennen, gingen we richting Bed&Breakfast. Ook daar heeft Rowyn zich netjes gedragen, net als de andere honden overigens, maar ja die waren dit al gewend. De volgende ochtend vertrokken we na een lekker ontbijtje naar het Dogcenter voor een workshop Heelwork to Music, gegeven door Brigitte van Gestel. Een super ervaring voor Rowyn. Hij heeft braaf in zijn benchje gelegen (saai natuurlijk, maar een must voor wedstrijden, workshops etc.), en een paar oefeningen meegedaan. En in de pauze flink gerend en gespeeld op het veld met de andere honden.
En heel toevallig kwamen we Famy tegen, Jazzy's moeder. We hebben kennisgemaakt met Manny, Jazzy's half broertje. Wat een heerlijk aussie-pupje! Net Jazzy toen ze klein was, alleen donkerder rood en zonder tan.

En gisteren, hemelvaartsdag, heeft Rowyn zijn eerste show gelopen tijdens de Joe Kat Show. Na een paar ringtrainingslessen en tips van zijn fokster was ik gelukkig wel een beetje voorbereid. Ik vind dat hij het keurig heeft gedaan voor zo'n jong hondje. De keurmeester was erg vriendelijk voor de honden, wel zo prettig, zeker als het de eerste show ervaring is voor een hondje.

Keurverslag Rowyn Joe Kat Show 13-05-2010

Mooie warm gekleurde 7 mnd oude sable reu.
Iets zwaar tippend oor. Donker oog. Goed gebit.
Vloeiende stop.
Achter sterker gehoekt dan voor.
Voor leeftijd goed lichaam.
Vacht passend bij leeftijd.

Kwalificatie: belovend.