rowyn

rowyn

woensdag 17 februari 2010

cursus en socialiseren

Gisteren met Rowyn zijn derde "jonge honden" les gevolgd. Naast wat basis gehoorzaamheidsoefeningetjes hebben de honden kennisgemaakt met een karretje. Eerst reed iemand langs met het karretje, daarna gingen de pups er 1 voor 1 op en werd er een stukje mee gereden. Rowyn sprong er uit zichzelf al op en toen er met het karretje werd gereden, zat hij er op alsof hij dat dagelijks deed. We hebben een paar dogdance-oefeningetjes gedaan en in de kantine nog een stukje verzorging. Voor de les had Rowyn weer een aantal honden en mensen ontmoet. Hij begroet iedereen vriendelijk en enthousiast.
We blijven het socialiseren voortzetten. Zo zijn we vorige week weer de stad in geweest. Bij een winkel stonden een kleine nep-koe en nep-ezel. Geen haar op Rowyns hoofd die er aan dacht om daar langs te lopen. We hebben er zo'n 5 minuten bij gestaan waarbij Rowyn steeds een stapje dichterbij kwam. De mensen van de winkel hadden ook een pupje, ze kwamen met de pup naar buiten en met behulp van het andere hondje durfde Rowyn bij de nep-beesten te komen. Op de terugweg er weer langsgelopen, toen was het geen probleem meer en snuffelde Rowyn zelfs aan de neus van de nep-ezel. Ook is Rowyn meegeweest naar de hondenschool waar hij tijdens de theorieles tussen alle mensen heeft rondgelopen. Hij heeft met andere honden gespeeld en gisteren zijn we naar de dierenarts geweest om te wegen. Hij woog 4,95 kilo! We krijgen een reuzen-Sheltie haha. Hij kreeg knuffels en wat lekkers van de assistente en aandacht van mensen die in de wachtkamer zaten.
Ook oefenen we zo nu en dan het in de auto blijven. Ik heb 2 keer kort een boodschapje gedaan en 1 keer koffie gedronken na een wandeling. Rowyn deed dat prima, hij heeft natuurlijk ook de andere honden als voorbeeld, die dit allemaal gewoon vinden. En dat is heel belangrijk met oog op wedstrijden en lessen waarbij de honden wel eens even in de auto moeten wachten.