rowyn

rowyn

vrijdag 18 december 2009

Socialiseren!

Rowyn is in diepe slaap, dus ik heb even de tijd om de weblog bij te werken. Alles staat in het teken van socialiseren. Er is bezoek geweest, we zijn iedere dag met de auto weggeweest, Rowyn is bij mijn ouders geweest toen ik moest werken, hij is op bezoek geweest bij de achterburen en heeft kennisgemaakt met Balou, hun Welsh Springer Spaniel. Tijdens de lange wandelingen gaat Rowyn mee in een speciale puppy-rugzak. Hij zit achter gaas, zodat hij alles om ons heen mooi kan zien. (Bedankt Geraldine voor het lenen!)
Rowyn heeft natuurlijk ook eigen pootjes waar op hij prima een stukje kan lopen. We zijn nu een paar keer in de buurt een stukje wezen wandelen. Rowyn dribbelt keurig achter mij aan en heeft kinderen op de slee gezien, mensen die sneeuwscheppen en mensen die hem uitgebereid knuffelen. Vervolgens ging hij pardoes achter de verkeerde laarzen aan...;-)
Gisteren zijn we naar Tuinland geweest. Een boel mensen, karretjes, lichtjes, grote nep-kerstmannen, kerstartikelen met muziekjes en konijntjes bij de dierenafdeling.
Vanochtend ging Rowyn voor het eerst mee naar de hondenschool. Ik geef normaal zelf de puppyles, maar daar hadden we al een oplossing voor bedacht. Terwijl ik theorieles gaf, zat Rowyn lekker bij mijn collega op schoot. Daarna nam zij de les over en kon ik met Rowyn meedoen met de praktijk. We hebben zit, don't touch en hierkomen geoefend. Alles niet te lang, want dat was veel te koud voor dat jonge puppen-spul. Daarna heeft Rowyn kennisgemaakt met een aantal volwassen honden en is door meerdere mensen geknuffeld.
En nu ligt hij bij te komen van alle indrukken. Dat moest wel met zachte dwang, want Rowyn had meer zin om met Jazzy te gaan spelen. Na zijn brokjes even voor een plasje in de tuin en daarna verplicht slapen in de bench. Daar is hij het meestal niet mee eens, maar een kluifje maakt dat hij dat vlug vergeet en snel in slaap valt. (Het kluifje krijgt hij uiteraard voordat hij gaat protesteren, anders zou hij beloond worden voor zijn gemopper.)



Na alle indrukken lekker slapen in de bench



Een plaaaaatje is ie! :-)

gevaarlijke Aussie ;-) haha